fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

Patroonontwerp

Patroonontwerp

Wat is patroonontwerp?

Patroonontwerp of stofontwerp is het ontwerpen van een herhaalbaar patroon dat gedrukt kan worden op stoffen of papier. Je kan het eveneens puur digitaal gebruiken als bureaubladachtergrond of als achtergrond van uw website. In het Engels wordt er vaak gesproken over Surface Pattern Design. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. 

Waarom patroonontwerp?

Een mooi patroon hoort bij een goed uitgebreide huisstijl. Met een patroon van je logo kan je aan de slag om notebloks te drukken, om de achterkant van je facturen te sieren, om de verpakking van je product te maken. Bij gebruik van een mooi patroon, val je op en dat is uiteindelijk waar branding over gaat. 

Hoe ga ik tewerk?

We bekijken samen waarvoor het patroon moet dienen en bepalen zo de grootte van de verschillende onderdelen, het kleurenpallet, etc… Dan maak ik een eerste voorstel. Op basis van uw feedback passen we aan waar nodig en komt er een tweede voorstel. 

Particulier

Ik vind dit super maar heb helemaal geen bedrijf. Kan ik ook beroep doen op je diensten voor bijvoorbeeld een geboorte of voor mijn huwelijk?

UITERAARD!

Ik help je met heel veel plezier aan een speciale print dat terugkomt in uw aankleding voor uw huwelijk of als boxkleed voor uw baby. Ik ontwerp graag het terugkerend patroon en kan u bovendien adviseren waar u terecht kan om het patroon te drukken op papier, stof, inpakpapier, en wat nog meer. 

Bovendien help ik je graag op weg als je uw eigen vlaggenlijn, gordijn of boxkleed wil maken voor uw ukkepuk. Samen maken we er iets moois van. Je kan hiervoor nog meer info vinden in de webshop bij stof op maat of bij het geboortepakket op maat

Partners

Je kan mijn patronen aankopen op verschillende print-on-demand websites. Deze website hebben een heel milieuvriendelijk concept. Er wordt enkel geproduceerd wat effectief verkocht word. Je vindt mijn producten op Motiflow, Red bubble, Spoonflower (registration pending),

Kort woordje uitleg over Motiflow: Motiflow is een Nederlands bedrijf dat een nauw contact mijn zijn ontwerpers belangrijk vind. Ik word er altijd heel vriendelijk geholpen en de kwaliteit van de stoffen is goed. Je kan er terecht voor stof op maat (katoen, satijnkatoen en poly outdoor), behangpapier en inpakpapier. Hier vind je mijn ontwerpen. 

Kort woordje uitleg over Red Bubble: Red Bubble is een van oorsprong Australisch bedrijf maar zit momenteel ook in San Francisco en Berlijn. Je kan er terecht voor artprints, t-shirts, telefoonhoesjes, laptopsleeves, … Je vindt er mijn bosdieren, geel geo, roze regenbogen en monstera bladeren terug. Ik probeer dit uit te breiden zodat je nog meer keuze krijgt. Je vindt het hier. De producten die je hieronder ziet, kan je op Red Bubble bestellen.

Kort woordje uitleg over Spoonflower: Spoonflower is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het on-demand drukken van stoffen en behangpapier. Ze hebben een heel uitgebreide collectie van stofkwaliteiten waaruit je kan kiezen. Ze hebben ook een eigen atelier waarin ze oa tafellinnen en bedlinnen maken. Bovendien schrijven ze elke week een wedstrijd uit voor ‘surface pattern designers’ of patroonontwerper om volgens een bepaald thema een ontwerp te maken. Af en toe ding ik mee naar de prijs, als het onderwerp me aanspreekt.  

Wil je meer informatie hoe patroonontwerp voor jou kan werken? Of heb je een concreet plan of idee? Wil je zelf aan de slag met één van mijn patronen?​

Ik maak met veel plezier een passende offerte op voor jou, uiteraard kostenloos. Contacteer me vrijblijvend voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info