fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

Geboorte

Geboorte

Voor het aankondigen van de geboorte van je zoon of dochter wil je graag een uniek geboortekaartje op maat. Dat past bij jullie stijl en dat mooi vormgegeven is.  Ik werk steeds op maat. Ik heb een collectie voorbeelden waarin je kan shoppen maar het eindresultaat is iets unieks, en op maat. 

Totaalconcept

Ik denk mee om de doopsuiker van jouw baby helemaal aan te passen aan het kaartje. Een label of sticker voor op een doosje, een wikkel voor rond een zakje of bellenblaas of een handgemaakt stoffen zakje.  Ik maak met veel plezier een moodboard en rijk je enkele opties aan. Zo help ik je kiezen tussen de overvloed van mogelijkheden. 

Naast de doopsuikers kan ik ook zorgen voor een sluitsticker voor op de envelop, een aangepaste postzegel of een babyborrelkaartje. Al deze opties zitten bij in het totaalconcept op maat. Ik bezorg je vooraf een duidelijke offerte met alle onderdelen zodat je vooraf weet wat de kost zal zijn.  

Wil je echt ‘all the way’ gaan? Ik maak een repetitief motiefje van enkele elementen op het geboortekaartje en laat dit drukken op bijvoorbeeld stof. Met deze stof kan je dan een vlaggenlijn, babydekentje, bavetjes of nog veel meer maken. Of nog beter, ik maak ze voor jou! 

Ik vind het belangrijk dat je weet waar je voorstaat. Daarom kies ik voor open communicatie over kostprijzen en levertijd. Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden. Heb je extra vragen? Contacteer me gerust.

Geboortekaartje

Een geboortekaartje ontwerpen is één van de fijnste opdrachten. Samen werken aan een mooie herinnering aan een bijzonder moment in je leven, daar word ik blij van. 

Ik werk steeds op maat, dat wil zeggen dat je kaartje uniek zal zijn

Om jezelf geen stress te bezorgen en om mezelf ook wat gemoedsrust te geven, start je met het ontwerp van het geboortekaartje op maat best op tijd. Ik raad aan om toch 3 maanden voor de uitgerekende datum aan de slag te gaan met een ontwerp zodat ook de drukproef op tijd klaar is. (Dat is rond week 26-28 van de zwangerschap) Heb je toch wat minder tijd, contacteer me en we bekijken samen wat er nog mogelijk is. 

Werkwijze

Voor jouw geboortekaartje op maat gaan we als volgt te werk:

 • We maken een afspraak om een eerste idee te vormen van jullie wensen. Dat kan op een plaats naar keuze maar eventueel ook via telefoon of skype. Een moodboard/pinterestpagina is handig om een idee te krijgen van jullie stijl. 
 • Ik maak een eerste ontwerp en jullie bekijken dit in alle rust om nadien feedback te bezorgen. 
 • Na de eerste feedback ga ik terug aan de slag en pas ik het ontwerp aan naar jullie wensen. Er zitten nog 2 correctierondes in de prijs inbegrepen. 
 • Indien de datum niet gedrukt moet worden, ontvang je tijdig een drukklare pdf waarmee je de drukker kan contacteren. Je kiest zelf een drukker in jouw buurt zodat je gemakkelijk kan afstemmen met de drukker over papiersoorten en oplage. 
 • Indien de datum gedrukt moet worden, geef je me na de geboorte per SMS de juiste gegevens door (datum-uur-lengte-gewicht). Je ontvangt van mij binnen de 24u een aangepaste drukklare pdf die je naar jouw gekozen drukker stuurt. 
 • Heb je geen idee welke drukker te contacteren, of wil je dit gewoon liever niet zelf doen? Studio Stiel kan ook voor het drukwerk zorgen. In dat geval worden de drukkosten apart doorgerekend. 

Doopsuiker of bedankjes

Doopsuiker of bedankjes die bij het geboortekaartje passen, maken het totaal concept helemaal af. Daarom bied ik in de webshop ook een aantal doosjes en zakjes aan.  Daarmee kan je zelf aan de slag maar ik werk ook met veel plezier een concept voor je uit en bezorg je een offerte op maat voor een volledig afgewerkte doopsuiker (gevuld of ongevuld).

Doosjes en etiketten

Er zitten verschillende soorten doosjes in het gamma. Ik probeer de nadruk te leggen op ecologische en verantwoorde producten. Daarom heb ik gekozen voor doosjes en zakjes van Lokta papier. Dat is papier gemaakt van de vezels van de Lokta plant. Dit is een ecologisch en duurzaam materiaal uit Nepal. De doosjes en zakjes worden gemaakt van natuurlijke materialen en kleurstoffen. 

Daarnaast heb ik ook enkele doosjes uit kraftkarton en pergamijnzakjes. Om het gamma compleet te maken, zijn er nog de blokbodemzakjes. Deze zijn voedingsgeschikt en hebben een plastiek binnenlaagje. Zo blijven snoepjes langer vers. 

Ik ontwerp ook etiketten. Voor de druk werk ik samen met een professioneel drukker. Voor kleine hoeveelheiden kan ik deze ook zelf printen en snijden. Uiteraard kan ik je ook een bestand aanleveren om de etiketten door een drukker te laten drukken, zodat je zelf met de drukker kan overleggen.

Met deze producten kies je verantwoorde geboortesuikers of doopsuiker die zullen blijven nazinderen bij jouw vrienden en familie.

Mis je nog iets in mijn gamma? Als we jouw totaalconcept bespreken, bekijken we samen waar je voorkeur naar uitgaat. Dan neem ik dit mee op in mijn offerte.

Stoffen zakjes en labels

Met stof kan je heel wat kanten uit en dat maakt het net zo’n fijn materiaal om mee te werken. Ik ontwerp mijn kaartjes vaak met een volledig patroon in mijn achterhoofd. Die patronen laat ik printen op stof waarvan je zakjes voor doopsuiker kan maken. Je hebt iets unieks en zelfgemaakt om cadeau te doen. Zo maak je de doopsuiker nog persoonlijker. 

Ben je zelf niet zo handig met de naaimachine, ik lever ze ook volledig afgewerkt. Wil je het toch wagen om het zelf te maken, maar heb je een beetje schrik om eraan te beginnen? Je krijgt een uitgebreide handleiding bij de zakjes die je wegwijs maakt. Maar wees gerust als je recht kan stikken en knippen, lukt het zeker.

Er zijn verschillende mogelijkheden met de stoffen zakjes. Je kan kiezen voor een zakje dat je sluit met een lintje rondom, een treklintje in het zakje of met een clip. Deze clips hebben we ook in onze webshop. 

Kies je een pergamijnzakje, dan kan je hieraan ook een label stikken. Zo is het zakje meteen gesloten en vormt het een mooi geheel met de rest van de doopsuiker. Het enige dat je dan nodig hebt is een kartelschaar en een naaimachine. Easypeasy!

Hoe gaan we praktisch te werk?
 • Je wenst ook een geboortekaartje op maat? In dit geval spreken we een keer af om alles te bespreken (dit kan online). Je kan alvast je winkelmandje vullen met de spullen die je wenst en kiezen voor betaling via directe overschrijving. Je ontvangt dan na ons overleg een volledige factuur. Je mag ook afwachten na ons eerste contact waarin ik alles haarfijn uitleg. Contacteer me dus voor meer informatie.
 • Je hebt reeds een kaartje en wil graag een stoffen labels gebaseerd op het geboortekaartje? Kies bij het afrekenen voor betaling via directe overschrijving. Daarna bezorg je me het geboortekaartje in hoge resolutie of bij voorkeur in .ai of .psd. Ik maak een ontwerp van de stof en bezorg je een factuur met alle informatie over kostprijs ontwerp, kostprijs pakket en verzendkost.  Daarna bestel ik de stof op maat en na ontvangst bezorg ik je de labels. Ik verwittig je als het klaar is voor afhaling of verstuur het zoals vooraf afgesproken.
Wat is de levertermijn?

Stoffen label zonder geboortekaartje, reken best 4-6 weken. Indien je bij mij een geboortekaartje bestelt, ben je er wellicht vroeg genoeg bij (liefst voor week 30 van de zwangerschap).

Er zijn twee mogelijkheden:

Jouw doopsuiker zelf maken

In het geval dat je de zakjes zelf wenst te maken, kiest u in de webshop voor de optie zelf maken. In dat geval bezorgen we u de stof met voorgedrukte zakjes en een werkbeschrijving. Het enige dat u nodig heeft is: een schaar, een naaimachine, garen. 

Uw doopsuiker gemaakt door Studio Stiel

U kan de zakjes ook door ons laten maken. U kiest in de webshop voor de optie: kant-en-klaar. We maken de zakjes voor u op maat maar reken dan wel met een levertijd van 7-8 weken. Uiteraard doen we er alles aan om het zo snel mogelijk te versturen. 

Geboortegeschenken - stof op maat

Je kan bij ons ook terecht voor unieke geboortegeschenken en stof op maat. Indien je bij Studio Stiel jouw geboortekaartje laat ontwerpen, kan je een (aanvullende) geboortelijst bij ons leggen. 

Op basis van het kaartontwerp, maak ik een motiefje dat ik op stof laat drukken. Hiervan kan ik verschillende leuke accessoires maken. Wat dacht je van: 

 • een dekentje met wafelkatoen
 • een ledikantlakentje/donsovertrek voor in het bedje
 • een leuk bavetje
 • een vlaggenlijn
 • een kubusspeeltje of bijtspeeltje
 • een tuttenkoord
 • een knuffeltje

De mogelijkheden zijn eindeloos en ik werk graag iets persoonlijks uit. Ik maak alles met de hand en met veel liefde in mijn eigen atelier.  Wil je zelf aan de slag met een stofje van jouw geboortekaartje, ook dan kan je bij mij terecht voor jouw stof op maat. Bestel je enkel de stof, dan krijg je, indien gewenst, patroonadvies en werkwijze erbij.  

Wist je dat je met 1 meter stof al heel wat kan doen? Lees hier meer over de verschillende pakketten met 1 m stof. 

Reken bij op maat gemaakte spullen met een levertermijn van 6 à 7 weken. Voor stof op maat reken je best 4-5 weken. Wees er dus op tijd bij!

Wil je graag meer weten over hoe ik te werk ga,
of over de prijs?

Ik maak met veel plezier een passende offerte op voor jou, uiteraard kostenloos. Contacteer me vrijblijvend voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info