fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

Workshops

Workshops

Hoewel lesgeven nooit echt in mijn ambitie lag, ervaar ik ontzettend veel plezier aan het geven van creatieve workshops. Ik steek graag anderen aan om ook creatief aan de slag te gaan.  Je kan me boeken voor een workshop ter plaatse bij jou thuis, in jouw bedrijf of we zoeken samen naar een gepaste locatie. 

Ik wil jou graag bijleren over volgende onderwerpen. 

Textiel
ontwerp

Knuffel maken

Canva ontwerpen

Bullet Journal

Textielontwerp

Tijdens deze workshop leer ik je de basis van patroonontwerp met het oog op het printen van je eigen stof of inpakpapier. We gaan aan de slag met papier, verf, aquarelkleurtjes, … Deze workshop geef ik zowel voor kinderen als volwassenen, als duo’s (kind-volwassene). 

Tijdens een workshop voor kinderen tekenen we allemaal samen in hetzelfde thema. Nadien combineer ik alle tekeningen tot een herhaald motief. Dit wordt gedrukt op stof en papier en ieder kind krijgt na 2 weken een rol inpakpapier en een lapje stof van 20x20cm. Deze workshop duurt ongeveer 2u.

Tijdens een workshop voor volwassenen of duo kind-volwassene gaan we iets dieper en leer ik je effectief de basis van de herhalingen in een patroon. We experimenteren met verschillende materialen, zoals verf, aquarelkleurtjes, stiften, … Ieder duo of iedere volwassene maakt zijn eigen motief. Aan het einde van de workshop neem ik alle motieven op papier mee naar huis. Dan zet ik ze op mijn computer en optimaliseer ze voor print. Na 2 weken ontvangt elke deelnemer of duo een rol inpakpapier en een lapje stof van 20x20cm van het eigen ontworpen motief.  Deze workshop duurt ongeveer 3u.

Er is een mogelijkheid om papier of stof bij te bestellen. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen kussensloop maken of een rokje met je eigen motief. Neem zeker ook eens een kijkje bij de producten op maat in mijn webshop, want jouw motief kan daar ook voor dienen. 

Ik voorzie al het materiaal. Je dient enkel je goed humeur en creativiteit te voorzien.

Knuffel maken

Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag met een DIY-pakket van Studio Stiel. Er is keuze uit verschillende pakketten: ster, wolk, regenboog, konijn of muis. Ik geef je hiermee de basis van het naaien. 

Je dient wel te beschikken over een eigen naaimachine met naald en draad. Verder heb je niets nodig, behalve je goed humeur en enthousiasme. 

Je kan de naaipakketten ook aankopen om thuis op je gemak de knuffel te maken. Er zit een handleiding in het pakket. Het is echt niet moeilijk. Heb je nog vragen over de pakketten? Lees even de FAQ

Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar of voor beginnende naaiers. 

Canva ontwerpen

Tijdens deze workshop geef ik je de basis mee om met Canva aan de slag te gaan. Je krijgt info over de verschillende elementen die in Canva zitten maar ik geef je ook wat design tips mee. Zo gaan jou social media posts er nooit meer hetzelfde uitzien. 

Je kan deelnemen via de online cursus of als je dit samen met je collega’s wil doen, kom ik ter plaatse om jullie de basis aan te leren. De offline cursus duurt ongeveer 4 u. 

Op het einde van je cursus (online of offline) kan je zelf aan de slag in Canva en post jij nooit meer vanuit een template. 

Deze workshop is gericht op ondernemers maar kan ook voor andere enthousiastelingen. 

Bullet Journal

Heb je al eens gehoord van een bullet journal? Nee? Lees dan zeker verder.

Zit je hoofd altijd vol ideeën? Vergeet je al eens iets? Heb je een rusteloos gevoel omdat je aan zoveel dingen moet denken? Ben je graag creatief bezig? Hou je net zo veel van schriftjes en stiftjes zoals ik?

Antwoordde je JA op al of enkele bovenstaande vragen? Dan is deze workshop iets voor jou. We gaan aan de slag met een schriftje en een pen. Meer heb je niet nodig om je hoofd leeg te maken en te starten met een bullet journal. Ik leer je de basisprincipes en dan gooien we deze compleet overboord 🙂 om ons eigen ding te doen. Ik leg uit wat er mogelijk is met een simpel schriftje (heel veel) en ik vertel hoe ik dit zelf toepas in mijn dagelijks leven. Daarna gaan jullie aan de slag met je eigen schriftje en pen. 

Vereisten? Geen. Je moet helemaal niet kunnen handletteren of tekenen om dit te proberen. Iedereen kan het! Je mag eventueel stiftjes, brushpennen of kleurtjes meebrengen maar dat is zeker geen must. 

Je ontvangt een bullet journal, een pennetje en de basisuitleg en enkele templates. In 2 à 2.5u leer ik je de basis van het bullet journallen en heb je een fijne avond/namiddag gehad. Min 6 deelnemers, max 12. 

Klinkt interessant?

Wil je graag een workshop inboeken bij Studio Stiel, door Studio Stiel? 

Neem via het formulier hieronder contact op en ik beantwoord je vragen zo snel mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info