fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

10 redenen om voor een ontwerper te kiezen voor je geboortekaartje

Gepubliceerd door stefanietilburgs op

Als grafisch ontwerper is mijn werkveld nogal breed. Ik help ondernemers met hun communicatie, met flyers, brochures, visitekaartjes, …. Noem maar op en echt waar, ik doe dat graag.

Maar wat ik telkens weer nog spannender vind, nog leuker vind om te mogen doen, dat is dat speciale ontwerp te maken voor de geboorte van je kindje. Het zal voor velen de eerste kennismaking zijn met je kindje, zeker in deze nare tijden, en uiteraard zorgen we ervoor dat deze eerste kennismaking charmeert, enthousiasmeert en misschien zelfs ontroert.

Er zijn op het wereldwijde web ontzettend veel websites te vinden waar je zelf een geboortekaartje kan samenstellen, je kan ook kiezen uit heel erg veel boeken bij de plaatselijke drukker, je kan het zelf maken, … maar je kan ook beroep doen op een grafisch vormgever. Ik vertel je graag de voordelen van een samenwerking met een professional.

  1. Een website waar je je kaartje kan ontwerpen, is niet uniek. Je kiest steeds een template die je dan een beetje aanpast. Dit is niet uniek en ook heel erg modegevoelig. In hetzelfde jaar wordt dat zelfde ontwerp misschien wel 100 keer gekozen. Akkoord, dat gaat over een heel groot publiek dus de kans dat je hetzelfde in je vriendenkring tegenkomt is klein, maar uniek kan je het niet noemen.
  2. Bij zo’n website waar je zelf aan de slag kan gaan, staat er vaak toch dat éne tekeningetje niet zoals je wil of je kan niets extra toevoegen van dat andere leuke kaartje want dan moet je bijbetalen. Zo loopt de kost van een ‘goedkoop’ kaartje snel op.
  3. De boeken van bij de drukker zijn soms een beetje gedateerd. Die boeken gaan verschillende jaren mee en bovendien ben je niet de enige klant bij deze drukker. De kans dat dat mooie kaartje nog eens gekozen wordt door iemand in je directe omgeving is dus reëel.
  4. Een grafisch ontwerper denkt met je mee. Niet enkel over het ontwerp, maar ook over mogelijke papiersoorten, druktechnieken, … Zo krijg je een uniek kaartje dat helemaal is afgestemd op wat jij belangrijk en mooi vindt.
  5. Als je niet goed weet wat je wilt, maar vooral wel wat je niet wilt, dan kan je dat in een gesprek met je ontwerper verwoorden. Hij/zij kan dit vertalen naar iets dat helemaal bij je past.
  6. Een grafisch ontwerper werkt op maat. Dus hij/zij tekent de dingen die jij graag ziet, in de stijl die jij graag ziet. Zo krijg je telkens een uniek ontwerp.
  7. Je bent niet gebonden aan één formaat per ontwerp. Je kan een ontwerp dat je mooi vindt, nog veranderen van formaat, groter, kleiner, …
  8. Als je bijpassende etiketjes en/of labels wenst voor de doopsuiker, dan is dat voor de ontwerper maar een klein extraatje. Je bent dan zeker van stickers/labels in de juiste resolutie.
  9. Je grafisch ontwerper ondersteunt je in het ganse proces. Van idee tot drukproef en uiteindelijk de gedrukte kaartjes. Hij/zij heeft al wat ervaring met kaartjes maken, dus als je hier zelf niet in thuis bent, is dat geen probleem.
  10. Als je samenwerkt met een grafisch ontwerper, hoef je enkel maar de laatste details te mailen of sms’en en de rest wordt geregeld. Je moet zelf niet meer aanloggen op een website maar je kan gewoon genieten van je kleine wonder.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van het voordeel? We kunnen altijd eens samen overleggen om de keuze te vergemakkelijken.

Wil je graag meer weten of een offerte op maat?

Wat moet je weten voor je naar een grafisch ontwerper stapt? Hoe bereid je je voor op je eerste kennismakingsgesprek? Dat vertel ik je graag uitgebreid over in een volgende blog. Maar ik kan je alvast het volgende vertellen:

Ik spreek mijn klanten graag even via een online gesprek of fysiek. De gezichtsuitdrukking van iemand vertelt toch veel meer dan geschreven tekst of een telefoontje. Bovendien spreekt het gemakkelijker en kunnen we papiersoorten etc bekijken.

tot snel!

Liefs, Stefanie


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info