fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

Is een kerstkaart nog van deze tijd? 4 tips voor ondernemers in de eindejaarsperiode.

Gepubliceerd door stefanietilburgs op

kerstkaart Studio Stiel Achterzijde

Wat, kwartaal 4 is nog maar net begonnen en jij begint al over kerst en eindejaar? Jazeker! Als je impact wil maken, als je voorbereid wil zijn, start je best nu met de voorbereidingen voor eindejaar. Ik leg je graag uit wat de mogelijkheden zijn deze eindejaarsperiode en hoe ik je hierbij kan helpen.

Eindejaarsgeschenken voor personeel en/of klanten

Eindejaarsgeschenken voor personeel: je personeel zet elke dag zijn beste beentje voor. Dat verdient een extraatje. Je kan je personeel belonen op verschillende manieren, geldelijk met 13e maand of eindejaarsbonus of met cadeaucheques. Je kan ook materieel belonen met bijvoorbeeld een eindejaarsfeest of etentje. Uiteraard binnen de geldende ‘corona-maatregelen’.

Misschien is het nieuwe jaar wel de uitgelezen moment om je personeel te voorzien van nieuwe werkkleding, een warme trui of jas met natuurlijk je logo erop.

Tip : Om je logo op kleding te bedrukken, heeft de bedrukker je logo nodig in een vectorieel bestand. Een jpg of png zijn meestal niet voldoende. Studio Stiel kan je helpen met het vectoriseren van je bestaande logo. Zo heb je het altijd in het juiste formaat.

Afhankelijk van je klantenbestand en je activiteit kan het ook fijn zijn om een muts, pet, fluohesje of iets dergelijks cadeau te doen aan je klanten. Zorg hierbij voor een stijlvol accessoire, zodat het ook effectief wordt gedragen. Want zo is je klant meteen je ambassadeur.

Relatiegeschenken voor klanten of potentiële klanten

Relatiegeschenken voor klanten of potentiële klanten kunnen eigenlijk het hele jaar door gegeven worden en zijn niet beperkt tot de feestdagen. Hier denk ik vooral aan flessen wijn, een doos koekjes of iets dergelijks. Maar je kan natuurlijk ook uitpakken met een mooi set stationery, een mooie pen met bijpassend notitieboekje, een zaklamp, een paraplu, …

Tip: afhankelijk van de keuze van het geschenk, kan ik een geschenk volledig on brand voorzien. Daarmee bedoel ik, in de huisstijlkleuren, met de juiste krachtige boodschap, …

Uitdeelgeschenken voor ‘nieuwjaarkezoete’ of ‘koekezangers’

In de Kempen gaan de kinderen op oudejaarsdag koeken zingen of nieuwjaarke zoete zingen. Dit is de uitgelezen kans als ondernemer om gratis reclame te maken. Kies voor een klein maar origineel geschenk en val op. Zeker als je in de hoofdstraten van je gemeente gevestigd bent, is dit een mooie gelegenheid om reclame te maken en je merk nog meer in de markt te zetten.

Tip: Vermijd hierbij flyers of folders, deze worden toch niet gelezen, tenzij ze origineel zijn en in een opvallende vorm.

Kerstkaarten/Eindejaarskaart

Je vaste relaties, je trouwe klanten of je hele adresboek, ze horen je graag. In tijden dat we elkaar niet mogen vastpakken, mogen we elkaar ook niet loslaten (zoals onze minister zo mooi verwoordde).

Nu er steeds minder postkaarten worden verstuurd, nu de facturen vooral digitaal worden gestuurd, net nu, val je extra op als je nog een papieren postkaart uitstuurt. Je klanten zullen deze persoonlijke wens zeker herinneren. Zo ben je weer top-of-mind.

Tip: wacht niet te lang met het ontwerp van je kerstkaart. Wat gedaan is, is gedaan dus begin er gerust begin november al mee. Bovendien is een kerstkaart een leuke gelegenheid om iets anders aan te kondigen van je zaak. Een verhuis of wijziging van het team, dat zijn zaken die je perfect kan integreren op de kerstkaart.

Kies niet voor de standaard kaart, maar ga voor iets unieks met een persoonlijke avatar van de zaakvoerders of een illustratie die past bij je bedrijf. Een ludieke kaart blijft zeker hangen tot na kerst.

Ook de postzegel kan helemaal in thema zijn. 

Zin om hiermee aan de slag te gaan? Onderneem vandaag actie en vraag een vrijblijvende offerte aan voor jouw eindejaarskaart, folder of geschenken.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info