fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

5 tips voor een zorgeloos verjaardagsfeestje in eigen tuin

Gepubliceerd door stefanietilburgs op

kinderfeest zonder zorgen

Mijn oudste dochter vierde in juni haar 7de verjaardag. Net als voorgaande jaren besloten we om het verjaardagsfeestje thuis te organiseren. We hebben geluk dat ze in juni verjaart en eigenlijk hadden we altijd al stralend weer. Net zoals dit jaar trouwens. Hieronder lees je tips om ook in je eigen tuin een zorgeloos feest te organiseren.

De uitnodigingen werden tijdig verdeeld zodat iedereen op de hoogte was van de festiviteiten. Samen met mijn dochter bedacht ik een feestthema. Na wat googlen en pinnen besloten we te gaan voor een fotoshoot feestje. Mijn man maakte een soort podium in de tuin (een paar platen op balken gelegd, heel simpel maar efficiënt en vooral stabiel). We zochten alvast alle verkleedspullen bij elkaar en ik bedacht nog een bijpassende knutselactiviteit.

Als afscheidsgeschenk voorzag ik ook een kleine traktatie dat de kinderen konden meenemen naar huis. Ik vulde een kraftzakje, dat mijn dochter zelf versierde met een leuke tekening, met een potlood, een klein schriftje, een button met naam en wat snoepjes.

Maar je kwam hier lezen voor de tips! Hier gaan we!

Tip 1: Wees voorbereid

Voorbereiding is heel belangrijk. Zorg dat je goed weet wat je precies wil doen. Voorzie al het materiaal en eten op voorhand zodat je tijdens het verjaardagsfeestje zelf mee kan doen met de groep. Laat de genodigden iets meebrengen om de spanning erin te houden. Zo liet ik de ouders voor het feestje nog even weten dat ze een gek hoofddeksel mee moesten nemen. Iedereen had iets anders bij, wat heel leuk was om te zien. De kinderen waren heel nieuwsgierig waarom ze dat moesten meebrengen. Toen ze in de tuin stonden en het podium met de verkleedspullen vonden, werd het wel duidelijk voor hen.

Tip 2: Bepaal een thema en gebruik spullen die je reeds hebt liggen

Het thema was duidelijk: poseren en showen. We hebben zelf een heleboel verkleedkleren, maar ook kleding van mama of papa kan soms verrassend leuk zijn. De kinderen hadden natuurlijk ook allemaal hun eigen gekke hoed bij, wat maakte dat we een uitgebreide collectie verkleedspullen hadden. De kinderen ruilden hun eigen kleren razendsnel in voor de verkleedspullen en ze paradeerden als echte modellen op het podium. Ondertussen stond ik klaar met mijn camera om foto’s te nemen. Een beetje muziek liet ook de meer verlegen kindjes loskomen en ze dansten en zongen, poseerden en blonken.

Tip 3: Voorzie een kleine knutselactiviteit

Na het poseren begonnen we aan de knutselactiviteit. Ik had een mandje voorzien met washitapes, wol, stickers en gekleurd papier. Daarnaast had ik uit stevig karton kadertjes gesneden waarin een foto van 10 x 15 cm past. Allemaal materiaal dat ik al in huis had. Heb je zelf niet zo’n uitgebreide collectie materialen, dan kan je uiteraard even naar die ene lowbudget winkel gaan.

We knutselden een fotokader. Een leuke activiteit waarin elk kind zijn weg vond en de resultaten waren heel leuk om te zien. Bovendien paste het knutselwerk ook perfect binnen het thema van de dag. De bedoeling was om op het einde van de dag een groepsfoto mee te geven met de kinderen, maar jammer genoeg haalde de tijd me in. Ik bezorgde wel alle foto’s aan de ouders de dag na het verjaardagsfeestje.

Tip 4: Kies voor een gemakkelijke snack

Maak het jezelf niet te moeilijk. Zeker niet als het op eten aankomt. Vorig jaar voorzagen we hotdogs. Dit was heel gemakkelijk, enkel de worsten opwarmen en broodjes voorzien. Dit jaar wilde dochterlief graag pannenkoeken. Dat lijkt misschien niet gemakkelijk maar ook dit kan je perfect vooraf voorbereiden. Ik bakte alle pannenkoeken ‘s middags en zette ze in de ijskast. Om 16u moest ik ze enkel nog opwarmen en voorzien van suiker of siroop. Snel aan tafel en iedereen content.

pannenkoeken
Tip 5: Laat het los!

Als ik je nog één algemene tip mag geven: LAAT HET LOS! Lig niet te stressen over rommel dat nog ergens ligt, of dingen die niet helemaal lopen zoals je het in je hoofd had. Het belangrijkste is dat de kinderen zich amuseren. En dat gaat zoveel beter als je zelf rustig bent. Maak met je eigen kroost vooraf wel duidelijke afspraken (niemand naar boven, vooral buiten spelen, …). De genodigden volgen toch vooral de jarige dus als zij zich aan de ‘regels’ houden, doen de anderen dit ook. En bovendien is er na het verjaardagsfeestje nog tijd om de ‘damage’ ongedaan te maken. Dus chill, schenk jezelf een glaasje in en geniet!

Dat laatste is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar ik moet zeggen dat het nu de derde keer voor mezelf nog rustiger was, zelfs nu ik zelf meer betrokken was met de activiteiten als fotograaf of als knutselfee. Een goede voorbereiding en wat meer loslaten doen wonderen ;-).

Ik heb nog een cadeautje als afscheid voor je. Klik hier en download een A4’tje met alle tips verzameld vanaf de voorbereiding van het feest tot het einde. Hierin staan heel wat activiteiten voor je eigen zorgeloos feest in eigen tuin. In het feestpakket ontvang je nog meer detailleerde tips voor activiteiten.

5 tips voor een zorgeloos kinderfeestje

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info