fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

Naaipakket – FAQ

Gepubliceerd door stefanietilburgs op

DIY box

Jihaa! Ik ben heel erg enthousiast want eindelijk kan ik mijn naaipakketten promoten. Ik speelde al lang met het idee om een naaipakket te maken en de lockdown deed me nadenken. Dit is het ideale moment om een naaipakket op de markt te brengen. Dus ging ik aan de slag. Prototypes maken, testers zoeken, aanpassen, …

En nu is het dan zover! Ze zijn klaar en ik ben eigenlijk best fier 🙂 In dit bericht beantwoord ik alvast enkele FAQ’s.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind dit pakket maken?

Een kind van 6 jaar kan al heel wat. De regenboog, wolk en sterren zijn echt op beginnersniveau gemaakt. Het is enkel rondom stikken, keren en vullen. Als het kind al wat naaiervaring heeft, al wat recht kan stikken en weet hoe het met de machine moet werken, is het mogelijk. Er dient dan wel een volwassene in de buurt te blijven voor het gebruik van de machine in de gaten te houden.

Het konijn en de muis zijn te moeilijk voor een kind van 6. Vooral de ledematen en oren zijn moeilijk op te vullen en het keren van de pop vergt wat handigheid. Een kind vanaf 8 jaar kan met hulp van een volwassene de moeilijkere pakketten wel aan, als hij/zij reeds wat naaiervaring heeft en de machine kent.

Wat zit er in het pakket?

In de starterspakketten (regenboog, wolk en sterren) zit een lap stof met voorgedrukte patroondelen. Op deze stof staat ook de handleiding geschreven. Er zit ook vulling bij. Ik voorzag een 100 g vulling. Dit is normaal voldoende (zelf een beetje te veel) voor elk pakket. Wil je het kussen of de pop een beetje dikker, voeg dan zelf wat extra vulling toe. Lijkt het te veel? Gebruik dan wat minder.

In de pakketten voor Mira Muis en Kika Konijn zit ook een foto-handleiding op papier. In deze handleiding wordt stap voor stap het maakproces uitgelegd.

Hoe groot is het pakket?

De doos is 22 x 31 x 5 cm. Dit past jammer genoeg niet in de brievenbus.

Hoe groot is het afgewerkte stuk?

De muis en het konijn zijn beide ongeveer 37 cm groot (zonder de oren). De regenboog is ongeveer 35 cm breed en 22 cm hoog. De grote ster is ongeveer 28 cm hoog en breed. De wolk is ongeveer 43 cm breed en 21 cm hoog.

Kan ik dit pakket maken zonder naaimachine?

Het is mogelijk om de poppen en kussens te maken zonder naaimachine. Ikzelf werk enkel met een naaimachine om deze poppen of kussens te maken.

Welke materialen zijn er gebruikt in het naaipakket?

  • De stof is 100 % katoen van 138 g, geprint met non-toxische pigment inkt welke GOTS gecertifieerd is. Bovendien heeft de stof een OEKO-TEX Standaard 100 certificaat.
  • De handleiding van Kika en Mira is geprint op gerecycleerd papier.
  • De vulling is 100 % polyester, niet schadelijk voor het milieu, licht in gewicht en bijzonder veerkrachtig? Je kan de vulling wassen.
  • De vulling zit in zakjes van 50 % gerecycleerd plastiek.
  • De doos is gemaakt van 70 % gerecycleerd materiaal en kan in zijn geheel opnieuw gerecycleerd worden.

Duurzaamheid vind ik belangrijk. Daarom zocht ik naar materialen die duurzaam zijn en gerecycleerd kunnen worden.

Kan ik dit pakket zelf aanbieden in mijn winkel?

Indien je verkooppunt wil worden van Studio Stiel, gelieve dan Studio Stiel te contacteren via info@studiostiel.be met als onderwerp Wholesale. U ontvangt dan verdere informatie.

Mag ik een workshop geven met dit pakket?

Met de naaipakketten mogen geen workshops gegeven worden. Toestemming hievoor kan verleend worden door de aankoop van een Studio Stiel workshoplicentie. Meer informatie over deze licentie bekom je via info@studiostiel.be.

Ik verzorg graag zelf een workshop met mijn naaipakketten. Wil je hierover meer informatie en een datum inplannen? Contacteer me via info@studiostiel.be.

Mag ik een afgewerkt kussen of pop verkopen?

Het naaipakket is met veel toewijding en liefde tot stand gekomen. Het patroon en de handleiding zijn enkel bestemd voor persoonlijk gebruik. De instructies en het ontwerp worden beschermd door het auteursrecht. Elke reproductie is verboden bij de wet.

Afgewerkte producten met dit pakket mogen niet verkocht worden. Toestemming hiervoor kan verleend worden door de aankoop van een Studio Stiel verkoopslicentie. Meer informatie over deze licentie bekom je via info@studiostiel.be.

Ik zit ergens vast met de handleiding, hoe kan ik je contacteren?

Heb je een vraag of opmerking over de werkwijze? Je mag me steeds contacteren op info@studiostiel.be. Ik help je graag verder. Je vindt Studio Stiel ook op Instagram (@studio_stiel) of op facebook (www.facebook.be/studiostiel)

Is jouw vraag hierboven niet beantwoord? Contacteer me via info@studiostiel.be.

Overzicht DIY box naaipakket

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info