fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

Bullet journal templates

Gepubliceerd door stefanietilburgs op

Bullet wat??

Misschien ben je nog niet bekend met het planningssysteem van de bullet journal. Ik gebruik het al een tijdje en ben overtuigd van het systeem en het gebruiksgemak.

Iedereen heeft tegenwoordig zijn agenda op zak op z’n smartphone. Heel handig want je kan agenda’s delen met de andere gezinsleden, je krijgt een herinnering als je een afspraak hebt, je kan vanuit een mail rechtstreeks een afspraak in je agenda zetten. Dat is inderdaad heel erg handig en praktisch. Toch werkt deze agendafunctie op smartphones niet helemaal zoals ik zou willen.

Het biedt me niet de mogelijkheid om in één oogopslag mijn to do’s te zien. Als ik taken in mijn digitale agenda zet, krijg ik steeds een herinnering op het verkeerde moment, dan stel ik de taken uit waardoor ik ze uiteindelijk toch vergeet. Of je hebt ineens zo veel ideeën van dingen die je nog wil doen, nu of op langere termijn maar je kan ze niet georganiseerd kwijt in je agenda. Uiteraard zullen er nu een aantal mensen zeggen, ja maar, je kan toch een specifiek appje downloaden, of je kan toch dit, of …

Ik probeerde zelf verschillende appjes, van Any.do tot Trello en Wunderlist. Toch vond ik nergens hetzelfde gebruiksgemak als bij mijn bullet journal (of bujo).

Ik ben een lijstjesfanaat, vraag maar aan mijn man. Die wordt soms gek van mijn lijstjesmania. Maar het helpt me mijn hoofd leeg te maken, te organiseren en de prioriteiten te bepalen. Nu ik mijn eigen zaak heb, is dat wel nodig. Een bullet journal is eigenlijk een boekje met lijstjes. Zo simpel is het.

Als je meer wil weten over de basis van de bullet journal, raad ik je aan dit filmpje te bekijken. Dit is de ‘droge’ uitleg van wat je met een bullet journal kan doen. Eens je dit kent, kan je zelf aan de slag. Een simpele zoektocht van de term ‘bullet journal’ in Google, levert meteen veel resulaten op. Je krijgt tips en advies, voorbeelden van monthly spreads, daily spreads, lijstjes allerhande. Deze spreads of pagina’s zien er altijd heel fraai uit en dit kan je misschien afschrikken of een te hoge drempel creeëren om het vol te houden.

Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Ik gebruik mijn eigen bullet journal, zoals ik het wil. Dat is uiteindelijk ook de bedoeling. De uitleg in het filmpje, de spreads op google, het zijn allemaal maar voorbeelden. Doe vooral wat je zelf leuk vind. Mijn spreads zien er zeker niet altijd uit zoals de voorbeelden online. Meestal zie ik op tegen het tekenen van kadertjes en lijntjes. Of mijn handschrift is niet zo netjes als ik zou willen. Ik doe zomaar wat, en dat is prima.

 

Je kan ook aan de slag met templates, die kan je overtekenen of heel simpel, afdrukken en inkleven. Voor jullie maakte ik een maandoverzicht van oktober waarin je simpel en snel je eigen afspraken kan noteren. Bovendien maakte ik ook een weekplanner. Je vult zelf de datums in en je bent vertrokken.

Het belangrijkste van een bullet journal is dat het werkt voor jou, dat het je hoofd leeg maakt en die eindeloze lijstjes in je hoofd doet slinken. Vind je het zalig om tijd te nemen om een mooie lay-out te maken of om de gebeurtenissen van de dag gedetailleerd op te schrijven? Doe dat dan vooral verder! Vind je al die poespas overbodig of ben je teleurgesteld door het resultaat? Zoek wat beter bij je past en hou het eventueel heel eenvoudig.

Je kan de templates hier downloaden. Gebruik je hem in je eigen bujo? Tag me dan of gebruik #studiostiel, #bujostiel zodat ik kan zien wat je ervan maakte.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info