fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

Thuiswerken met kinderen (2)

Gepubliceerd door stefanietilburgs op

De eerste schoolweek thuis is achter de rug. Ik wil je graag vertellen hoe ik deze week thuiswerken met kinderen ervaren heb en wat ik ervan geleerd heb naar volgende week toe.

Ten eerste: vergeet jezelf niet! Het is ontzettend belangrijk om in deze tijd niet enkel te werken of voor je kinderen te zorgen. Neem een bad, lees een boek, zet vooral je GSM uit, zodat die constante nieuwsstroom wegvalt.

Ik heb deze week zelf ervaren dat dit niet evident is. Mijn planning heeft me geholpen om de kinderen duidelijkheid te geven en ervoor te zorgen dat er toch ook wat schooltaken gemaakt worden. Het vergde echter meer tijd dan verwacht, meer begeleiding dan verwacht. Dus dat doen we volgende week anders. Daardoor heb ik vooral ‘s avonds gewerkt en was er minder tijd voor mezelf over.

Ten tweede: goede afspraken maken goede vrienden. Werk je met twee thuis? Zorg ervoor dat je duidelijk afspreekt, wie wanneer aan het werk gaat en wie wanneer bij de kinderen is. Maak ook tijd samen voor leuke dingen, spreek niet enkel over de huidige wereldsituatie, maar ook over kleine dingen, zotte verhalen,… Speel een spelletje met de kinderen, ga eens wandelen. Zo hou je het luchtig.

Ten derde: zorg dat je er echt bent voor je kinderen op de afgesproken momenten. Dat is niet enkel nu een goed idee, maar altijd. Leg die telefoon aan de kant op de momenten dat je aandacht wil geven aan je kinderen. Speel echt samen, knutsel samen, maak een fietstochtje of spring mee op de trampoline. De aandacht die je dan geeft, zorgt ervoor dat ze erna weer even zelf kunnen spelen.

Ten vierde: laat je kinderen helpen. Geef ze wat verantwoordelijkheid en laat hen zelf helpen. Zo wordt het huishoudelijk werk wat lichter en kinderen vinden het fijn om een taak te hebben. Natuurlijk geef je wel een taak aangepast aan de leeftijd van je kind. Hier lees je een mooi overzicht van wat kinderen op welke leeftijd wel kunnen.

Verder heb ik ook gemerkt dat mijn schema wat bijgeschaafd kan worden. Zo had ik voor mijn 6 -jarige elke dag hetzelfde stramien voorzien: ‘s morgens schrijven en rekenen en ‘s namiddags lezen. Volgende week zorg ik voor wat meer afwisseling hierin.

Laten we wat positiviteit verspreiden. Lijst elke dag 3 positieve dingen op en je voelt je weer beter. Je vindt een template op mijn instagram: @studio_stiel. Mijn positieve noot voor deze week: de kinderen hebben veel buiten gespeeld en de schermtijd bleef redelijk beperkt (nauwelijks tijdens de schooluren). Ze volgen meestal zonder zeuren hun schema. We knutselden elke dag iets kleins met materiaal dat we nog in huis hadden. De zon schijnt en de lente is begonnen.

Om af te sluiten heb ik nog een extraatje. Je kan alle knutseltips van afgelopen week downloaden in een pdf en bovendien ontvang je ook 3 extra kleurplaten. Ik ben heel benieuwd om je knutselwerkjes te zien. Tag me zeker op sociale media @studio_stiel.

Gratis 5 knutselideeën en kleurplaat

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info