fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

Thuiswerken met kinderen

Gepubliceerd door stefanietilburgs op

picture from unsplash

Het is niet evident om thuis te werken met kinderen in de buurt, maar deze speciale tijden (Corona lock down) vragen om speciale maatregelen. Daarom gaan mijn dochters niet meer naar school tot na de paasvakantie. Dat is nodig, broodnodig om onze maatschappij te beschermen van deze gruwelijke ziekte. Ik probeer het positief te bekijken en blijf thuis! Ik hoop dat anderen dit voorbeeld volgen zodat we samen deze vieze ziekte de kop in kunnen drukken. #flattenthecurve #samensterk #respectvoorhetzorgendpersoneel #blijfinuwkot

In een poging om toch zoveel mogelijk gedaan te krijgen en de kinderen bezig te houden, heb ik voor ons een schema gemaakt. Hierop staat duidelijk wanneer we eten en wanneer we welke activiteit doen. Ik ken mijn dochters en anders komen ze elk uur vragen om een tussendoortje :-).

Aangezien de oudste dochter in het eerste leerjaar zit, moet ze ook haar taakjes voor school goed afwerken. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de kleuterzus niet te veel lawaai maakt. Daarom maakte ik voor beide een planning op met daarin rustige activiteiten en wat drukkere activiteiten, in een poging om het vlot en rustig te laten verlopen en om de schermtijd tot een minimum te beperken.

Ik probeerde het schema van school zo veel mogelijk te benaderen, met pauze voor een fruitje of koek waarin ze buiten kunnen gaan spelen in eigen tuin. Ik werkte met blokken van een uur omdat dat meestal al wel lang genoeg is voor mijn 4- en 6- jarigen. Uiteraard is dit geen strikt schema en gaat er geen alarm af als we iets later of vroeger beginnen. Het is eerder als leidraad zodat de kinderen weten wat er verwacht wordt, we geen taken voor school vergeten en zodat mama ook wat werk gedaan krijgt.

Omdat ik geloof dat we elkaar in deze tijden zo veel mogelijk moeten helpen, bied ik jullie dit schema gratis aan. Zodat je dit zelf kan invullen met de activiteiten die je afspreekt met je kinderen.

Je kan dit schema gratis downloaden door op onderstaande knop te klikken.

Hou mijn website en social media in de gaten. Ik probeer nog wat meer tips en downloads te voorzien om deze tijden samen aangenaam te maken!

Planner voor kinderen

1 reactie

Thuiswerken met kinderen (2) - Gratis knutseltips - Studio Stiel · 21 maart 2020 op 15:18

[…] heb ik ook gemerkt dat mijn schema wat bijgeschaafd kan worden. Zo had ik voor mijn 6 -jarige elke dag hetzelfde stramien voorzien: […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info