fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

Tips voor een leuke DIY adventskalender

Gepubliceerd door stefanietilburgs op

DIY adventskalender

Aftellen naar Kerstmis doen we hier al lang. Vroeger stond er een adventskalender in de klas en mochten we elke maandag een extra kaars aansteken. Ook nu wordt er op school vaak nog afgeteld tijdens de adventperiode naar Kerstmis. Je kan overal adventskalenders kopen met snoepjes of kleine attenties in.

Door het gebruik van een adventskalender wordt het voor kinderen ook tastbaarder en dus duidelijker wanneer ze nu eindelijk Kerstmis mogen vieren. Kerstmis staat gelijk aan cadeautjes en familiefeest, althans voor mijn kinderen toch.

Zelf aan de slag gaan met een kalender maakt het nog interessanter om af te tellen. Bovendien is het leuk om te maken en staat het netjes in je interieur. Hieronder geef ik enkele tips mee voor het maken van de kalender.

1. Hoe begin ik eraan?

Je vormt je best al een idee op voorhand van wat je precies wil.

  • Ophangen aan een waslijn
  • Ophangen aan een verticaal lint
  • Ophangen op een raster
  • Ophangen aan een kapstok
  • ….

Dan kan je bekijken hoe je de zakjes gaat ophangen. Met koord, met knijpers, … Hoe je de zakjes gaat versieren, met stiften, met washitape of helemaal niet,… Misschien heb je nog een mooie tak die als versiering kan dienen of wat kerstlichtjes.

Als je weet hoe het er moet uit zien kan je beginnen nadenken over de inhoud van de zakjes.

detail adventskalender

2. Wat stop ik in de zakjes?

Er zijn heel erg veel mogelijkheden. Hieronder een paar mogelijkheden.

  • Activiteiten: stop een kaartje met een leuke activiteit in het zakje. Kijk dan best wel naar de datum waarop het zakje geopend wordt zodat je de activiteit ook werkelijk die dag kan doen. Voorbeelden: samen een film kijken, pyjamadag, koekjes bakken, boswandeling maken, de kerststal bezoeken, de kerstboom opzetten, …
  • Snoepgoed: een lekker snoepje of chocolaatje als verrassing smaakt altijd.
  • Cadeautjes: een kleinigheidje zoals playmobilmannetje, armbandje, knikker, haarspeldjes, magneten, stempels, …
  • Kerstdecoratie: elke dag een beetje meer kerst in huis. Verstop in elk zakje een kerstbal of iets dergelijks en versier zo je huis steeds meer in thema.
  • Knutselopdrachten: teken een hond, knutsel samen een slinger, … Stop de benodigheden in een zakje en je kan aan de slag.
presentatie adventskalender

3. Hoe gaat het dan in zijn werk?

Als je adventskalender klaar is, zet of hang je hem mooi weg. Je opent vanaf 1 december telkens een zakje en telt zo af tot 25 december. Op 24 december open je het laatste zakje.

Met onze DIY adventskalender ga je eenvoudig aan de slag. In de kalender zitten 24 zakjes, 24 stickers en koord. Bovendien krijg je er nog een hele reeks voorbeelden bovenop.

Koop hem hier!

Edit 2020: Zin om je eigen creativiteit los te laten? Je kan ook losse zakjes en koord kopen in onze webshop. En waarom sluit je de zakjes niet met een mooie paperclip of binderclip. Zet je creatieve brein aan het werk en maak samen met je kinderen een leuke aftelkalender.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info