fbpx
Gratis verzending vanaf 50 euro
Tijdens deze Coronaperiode moet je geen verzendingskosten betalen vanaf 50 euro.

Verjaardag (deel 2)

Gepubliceerd door stefanietilburgs op

Zoals je in de vorige post kon lezen, vieren we verjaardagen hier graag met de nodige poespas. De dochter koos dit jaar het thema voor haar kinderfeestje en het werden eenhoorns en regenbogen. Met de gepaste uitnodiging, kroon en traktatiezakjes, gingen we al aan de slag. Lees er alles over hier.

Op het feestje zelf, trokken we deze lijn door. We verzonnen een aantal spelletjes in het juiste thema en ook de hapjes waren gepast. (Pinterest was een mooie inspiratiebron, maar we gaven er onze eigen draai aan.)

Toen de kinderen aankwamen, hadden we de tuin versierd met vlaggetjes. Het was stralend weer en we hadden ook wat schaduwplekjes voorzien. Enkele genodigden waren verkleed in het thema (met eenhoorn jurkjes en paardenkostuums).

 

We hadden alvast enkele regenbooghapjes op tafel gezet. Het idee kwam van de dochter zelf. Ze is dol op fruit en een gezond hapje kan zeker geen kwaad. De hapjes vielen echter zo goed in de smaak dat ik te laat was voor een deftige foto. Denk dus hieronder even wat groene druiven bij, en de regenboog is klaar :-).

De kinderen konden zich uitleven in de tuin maar we hadden ook een aantal activiteiten voorzien. Zo hadden we eerst het eenhoornstaart spel. Ik maakte een flosh van roze garen, met daaraan een wasknijper. Deze wasknijper staken we op de kleding van een kind dat wat voorsprong kreeg. Dan was het de bedoeling dat de andere kinderen de staart eraf konden trekken. Een soort tikkertje maar dan in eenhoornstijl. De kinderen vonden het heerlijk, vooral toen mijn man besloot mee te doen.

Een tweede spelletje dat we hadden voorzien was een pinata. Deze maakten we zelf met papiermaché en een ballon. Heel gemakkelijk te maken, al moet je er vooraf wel wat tijd voor voorzien. Er zijn vast wel wat tutorials te vinden online. Ikzelf ging gewoon aan de slag met een ballon die we volkleefden met in behangerslijm bedekte papierstroken. Die lieten we dan drogen en dan schilderden we het. We maakten het echter een beetje te stevig waardoor de pinata de aanval van de verschillende kinderen heeft overleefd. Maar de snoepjes hebben ze wel gekregen :-).

Het laatste spelletje dat we deden, was heel erg leuk. We speelden: pin the horn on the unicorn oftewel plak de hoorn op de juiste plaats. Ik printte de eenhoorn van de uitnodiging op een groot vel papier af, maar dan zonder de hoorn. Dan printte ik een aantal hoorns op een stickervel. Deze sneed ik uit met mijn silhouette cameo maar het kan evengoed met een gewone schaar. De kinderen konden de hoorns inkleuren zoals ze zelf wilden. Even een rustige activiteit voor de kindjes die de drukte wat ontvluchtten. Sommige kinderen kleurden zelfs  3 of 4 hoorns.

Dan mochten ze één voor één de hoorn op de juiste plaats proberen te kleven. De kinderen werden geblinddoekt en moesten 3 rondjes draaien voor ze mochten proberen.  Lekker eenvoudig maar heel plezierig. Als blinddoek gebruikten we de stoffenverjaardagskroon ondersteboven. We hebben hier zeker het warm water niet mee uitgevonden maar als je het spel zelf eens wil spelen, kan je de eenhoorn en de bijbehorende hoorns downloaden door onderaan dit bericht op de link te klikken. De eenhoorn is verdeeld over 4 pagina’s en die kan je na het printen eenvoudig tegen elkaar kleven, mits een klein randje te knippen. De hoorns kan je printen op een sticker of etikettenvel of je kan ze op een gewoon vel printen en achteraan wat dubbelzijdige tape kleven.

Als afscheid kregen de kinderen allemaal nog een zakje gevuld met lekkers en een leuk potlood. Mijn dochter vond het fantastisch en spreekt nu al over volgend jaar :-).  Organiseren jullie ook graag feestjes thuis of gaan jullie liever voor een activiteit buitenshuis?

Klik hier als je het spelletje wil ontvangen in uw mailbox.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info